545 (2)





Szyjka gęsia po żmudzku




Szyjka gęsia
4 średniej wielkości ziemniaki
pół szklanki mleka
2 dag boczku
pół cebuli
pieprz
sól

Ziemniaki obrać, opÅ‚ukać i zetrzeé na tarce o drobnych otworach. Odcisnąć sok. Boczek i cebulÄ™ przesmażyć, dodać do utartych ziemniaków i zalać wrzÄ…cym mlekiem. Dodać odrobinÄ™ soli i pieprzu, wymieszać. Do skórki Å›ciÄ…gniÄ™tej z szyjki wÅ‚ożyć nadzienie, oba otwory zaszyć, z wierzchu natrzeć solÄ… i masÅ‚em. Wstawić do gorÄ…cego piekarnika i upiec. Podać pokrajanÄ… na plastry i polanÄ… gorÄ…cym, topionym masÅ‚em.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
JRC NRD 545 brochure
545 549
02 (545)
readme (545)
03 (545)
2011 2012 rejon test (4)id 545

więcej podobnych podstron