Szyjka gęsia po żmudzku
Szyjka gęsia
4 średniej wielkości ziemniaki
pół szklanki mleka
2 dag boczku
pół cebuli
pieprz
sól
Ziemniaki obrać, opÅ‚ukać i zetrzeé na tarce o drobnych otworach. Odcisnąć sok. Boczek i cebulÄ™ przesmażyć, dodać do utartych ziemniaków i zalać wrzÄ…cym mlekiem. Dodać odrobinÄ™ soli i pieprzu, wymieszać. Do skórki Å›ciÄ…gniÄ™tej z szyjki wÅ‚ożyć nadzienie, oba otwory zaszyć, z wierzchu natrzeć solÄ… i masÅ‚em. Wstawić do gorÄ…cego piekarnika i upiec. Podać pokrajanÄ… na plastry i polanÄ… gorÄ…cym, topionym masÅ‚em.
Wyszukiwarka
Podobne podstrony:
JRC NRD 545 brochure545 54902 (545)readme (545)03 (545)2011 2012 rejon test (4)id 545więcej podobnych podstron