Zupa z mięsa mielonego

Zupa z mięsa mielonego
1/2 kg mięsa mielonego
2 cebule
puszka kukurydzy, fasoli, groszku lub soi
koncentrat pomidorowy ja daję tak "na oko" około 2 łyżki
2 ząbki czosnku, 2 kostki rosołowe, majeranek, sól, pieprz

Przesmażyć cebulę i mięso. Zagotować wywar z rosołku, zawsze wlewam więcej wody niż w przepisie na kostkę. Do wywaru dodać przesmażone mięso i gotować półgodziny. Dodać czosnek, koncentrat i trzy puszki warzyw (ja kupuję zawsze takie najtańsze, do zupy mogą być). Pogotować jeszcze kilka minut i gotowe!!!
Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Kotlety z mięsa mielonego
instrukcja warunki sanitarne przy sprzedazy miesa mielonego
Curry z mięsa mielonego
Zapiekane cannelloni z cukinii i mięsa mielonego w sosie beszamelowym
Zupa z porów
zupa?solowa
Zupa porowo selerowa
Stosowanie maszyn i urządzeń w produkcji mięsa i jego przetworow
Zolta zupa grochowa z wieprzowym ryjem (stara receptura)
Zupa z czarnej czekolady z piernikiem
Szybka zupa grzybowa
instrukcja bhp przy obsludze maszyny wilka kolbe do mielenia miesa
Technologia produkcji wędlin z mięsa wołowego
01 08 2011 Zupa kochanków(3)4

więcej podobnych podstron