Rosol wolowy z drobnym makaronem (stara receptura)

Rosol wolowy z drobnym makaronem(stara receptura)

Skladniki:

Przepis:
“Rosol cedzi sie przez sito do garnka,przewarza sie ziolami,dodaje
przetrzesniety makaron i z nim jeszcze raz zawarza.Zielenine przeznaczona do
rosolu mozna poprzednio uprazyc z maslem w rynce i dodac do rosolu; 3/4 (1
funt-0,5kg) funta makaronu do 2 kwart zupy zupelnie wystarcza."




Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Rosol z golebi (stara receptura)
Tanie makaroniki wojenne (stara receptura)
Zolta zupa grochowa z wieprzowym ryjem (stara receptura)
Kartofle ze sledziem (stara receptura)
Placek wojenny (stara receptura)
Mieso z rosolu jak upiec (stara receptura)
Budyn z kapusty kwaszonej (stara receptura)
Zupa z jarmuzu ( stara receptura )
Udziec sarni lub jeleni (stara receptura)
Duszony udziec skopowy (stara receptura)
Salata z ziol (stara receptura)
Sos do frykasu (stara receptura)

więcej podobnych podstron