Makaron z kurczakiem

Makaron z kurczakiem
Składniki
30 dag makaronu muszelki, 3/4 szklanki ugotowanego mięsa
kurczaka pokrojonego w kostkę, 15 dag pieczarek grubo
posiekanych, pół szklanki śmietany 30-proc., pół szklanki
startego ostrego żółtego sera, sól
Sposób przyrządzania
Wodę (5 szklanek) wlać do żaroodpornego głębokiego naczynia (2 l) i mikrofalować 8
minut przy NAJWYŻSZEJ MOCY, wsypać makaron, posolić, zamieszać, mikrofalować
przy ŚREDNIEJ MOCY (50 proc.) przez 10 minut, odcedzić, osączyć, przełożyć do tego
samego naczynia. Pozostałe składniki dodać do gorącego makaronu, starannie
wymieszać, przykryć, mikrofalować przy ŚREDNIEJ MOCY (50 proc.) przez 3-4 minuty,
wymieszać. Podawać natychmiast z surówką lub sałatą.
Proporcje dla 3-4 osób.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Makaron z kurczakiem i pieczarkami OK
Makaron Penne wz kurczakiem wn sosie śmietankowym
MAKARON Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM
Kudłacze na motorach w rodzinnych stronach Pierś kurczaka nadziewana kiełbaską Cumberland
EW Makaron z sosem z cukinii
Sałatka z makaronem i tuńczykiem
Kebab z kurczaka
Sałatka z makaronem i szynką
makaron z pomidorami i serem feta
tortilla;z;kurczakiem,artykul,2924

więcej podobnych podstron