Makaron z fetą i oliwkami

Makaron z fetą i oliwkami
Składniki Przepis
35 dag makaronu świderki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
10 dag fety
Przelać zimną wodą, ostudzony przerzucić do miski,
około 15 czarnych oliwek
polać łyżką oleju, wymieszać z solą i pieprzem.
cytryna
Fetę wymieszać z łyżką soku z cytryny, startą skórką
skórka starta z pomarańczy
ze sparzonych wrzątkiem cytrusów i odstawić na
4 łyżki oliwy lub oleju
kilka minut.
sól, pieprz
Nasiona kopru wymieszać z resztą oleju i sokiem z
bazylia
cytryny (nie wciskać od razu całego soku z cytryny,
nasiona kopru włoskiego
jeśli będzie go za mało, dodać pózniej do
makaronu). Doprawić solą i pieprzem.
Makaron połączyć z fetą i oliwkami, polać sosem z
oleju i kopru, wymieszać, posypać bazylią i resztą
skórki z cytrusów.
yródło: Moje Gotowanie 2001 nr 12

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Sałatka marchewkowa z fetą i oliwkami
makaron z pomidorami i serem feta
Sałatka z arbuzem, fetą i czarnymi oliwkami
EW Makaron z sosem z cukinii
Sałatka z makaronem i tuńczykiem
Sałatka z makaronem i szynką
Pasta z sera feta
Makarony z bulka tarta
makaron
Spaghetti z oliwkami
Placek z jagodami i masą makaronikową
Zapiekanka z makaronu ala omlet OK
Chrupiący makaron z wieprzowiną

więcej podobnych podstron