Ciasto orzechowe


Ciasto orzechowe
Ciasto
Masa orzechowa
"
" 30 dkg orzechów włoskich
" 3 szklanki mąki
" 2 łyżki miodu
" 1 szklanka cukru
" 10 dkg cukru
" 20 dkg margaryny
" 12 dkg masła
" 2 jajka
" 2 łyżki miodu
" 2 łyżeczki sody wymieszać z 2
łyżkami gorącego mleka
Miód i margarynę posiekać w mące i cukrze - dodać jajka i rozpuszczoną sodę
- zagnieść ciasto jak na kruche, podzielić na dwie części i wstawić do lodówki
na godzinę. Składniki masy orzechowej zasmażyć w rondlu, nałożyć na jedną
część ciasta.Piec 10-15 min. w temperaturze 250 stopni na pergaminie.
Masa budyniowa
" 10 dkg cukru
" 1/2 litra mleka
" 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
" 1 czubata łyżka mąki pszennej
" 1 margaryna
" 1 budyń
W 1/2 szklanki mleka wymieszać mąke i cukier - zagotować.Z reszty mleka
ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać margarynę , masę z mąki i
cukru.Wymieszać mikserem.
Ostudzone ciasto przełożyć masą, wstawić do lodówki.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Ciasto orzechowe
Ciasto orzechowe Nieznany
ciasto z orzechami 5
Paruzel Kinga Ciasto orzechowe z rabarbarem
Ciasto orzechowe z jabłkami
Ciasto z porzeczkową pianą
EW Kurze paluszki w orzechach
PsychProcPoz wyklad05 (orzechowski)
EW Ciasto z nektarynkami i migdałami
Ciasto z ananasem
Szybkie ciasto ze śliwkami
Ciasto kruchei inne
Ciasto na Pizze 3
Ciasto niedzielne z owocami

więcej podobnych podstron