(odc 39) sałatka z pieczonej cukinii

(odc.39) sałatka z pieczonej cukinii
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.39)
trudność: łatwe
Składniki
kilka cukinii
całe liście mięty
oliwa
1 czerwona papryczka chilli
sól i pieprz
ocet z sherry
¾ zÄ…bka czosnku
Przygotowanie
Cukinie pokroić nożem albo obieraczką do warzyw w plasterki dwumilimetrowej grubości.
Natrzeć brytfannę oliwą i ułożyć paski cukinii w jednej warstwie. Wstawić do rozgrzanego
piekarnika. Plastry powinny wyschnąć i być chrupiące. Gdy wystygną, dorzucić do brytfanny
całe liście mięty. Drobno posiekać papryczkę chilli, dodać do cukinii. Wlać kilka łyżek oliwy
i ocet z sherry. Wsypać sól i pieprz. Ząbek czosnku obrać i zetrzeć na tarce, dodać do cukinii.
Wymieszać, plasterki cukinii powinny zmięknąć. Przełożyć na talerz, podawać.
© Jamie Oliver

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
(odc 39) sałatka z pomarańczy i czerwonej cebuli
(odc 39) sałatka z ciecierzycy
(odc 41) dorsz pieczony w liściach bananowca
(odc 22) mieszanka pieczonych mięs
Sałatka z pieczonej marchewki i awokado z dressingiem pomarańczowo cytrynowym
Pieczona cukinia
(odc 17) sałatka z dzikiej rukoli i młodych buraczków
(odc 03) carpaccio z pieczonymi buraczkami
(odc 08) kurczÄ™ pieczone w sosie mlecznym
(odc 16) sałatka z papryczek chilli, ziół i mozzarelli
(odc 09) sałatka z kalmarów na ciepło z sosem chilli
(odc 21) łosoś pieczony z ziołami
Sałatka z pieczonej cebuli (2)
(odc 46) sałatka z kraba
(odc 11) sałatka z brzoskwiń i rukoli
(odc 10) risotto z pieczonym czosnkiem, podawane z grzaneczkami
(odc 17) strzępiel pieczony z ziołami, podany z polentą
(odc 15) ryba pieczona z ziemniakami czyli przesyłka z kosmosu
(odc 39) smażone papryczki pimientos de padron

więcej podobnych podstron