165 (2)





NUGAT




20 dag cukru,
20 dag miodu,
20 dag orzechów włoskich,
20 dag migdałów,
12 białek,
1 laska wanilii,
skórka z 1 cytryny,
opłatki.

Z cukru i wody ugotować bardzo gęsty syrop. Utrzeć miód i zmieszać z pianą z białek. Wszystko zmieszać i smażyć w rondlu do średniej gęstości. Następnie dodać obrane i pokrajane w paski orzechy i migdały, utłuczoną wanilię oraz skórkę z cytryny. Wyłożyć masę na opłatki i postawić w chłodnym miejscu.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Mazowieckie Studia Humanistyczne r1999 t5 n1 s157 165
action=produkt&produkt=165
165 jedrzejko
163 165
02 (165)
03 (165)
Jabłonie zimą str 165
165 Omow na czym polega zmiana sygnalu mechanicznego na elektryczny w komorkach zmyslowych
demo cgi 165
17 (165)

więcej podobnych podstron