Kuchnia francuska po prostu (odc 05) Brukselka

kuchnia.tv http://www.kuchnia.tv/przepisy-print.php?0,0,5516
Brukselka
ilość osób: 4
trudność: łatwe
Składniki:
500 g brukselki
8 plastrów boczku
2 łyżki masła
sól i pieprz
Przygotowanie:
Wytnij twarde części brukselek. Obierz z liści i zachowaj je. Pokrój drobno. Podsmaż bekon, aż
zrobi się chrupiący. Wyjmij go na papierowy ręcznik i osusz. Odlej z patelni tłuszcz zostawiając
tylko trochę. Roztop masło. Wrzuć liście brukselki i podsmaż je, aż zmiękną, czyli 15  20 min.
Dopraw, posyp boczkiem i podaj.
© Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu.
(odc.5)
1 z 1 2010-02-23 15:57

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Kuchnia francuska po prostu (odc 05) Placki ziemniaczane
Kuchnia francuska po prostu (odc 05) Tarta cytrusowo dyniowa
Kuchnia francuska po prostu (odc 05) Pieczona kurka z winogronami
Kuchnia francuska po prostu (odc 03) Kolorowe budynie
Kuchnia francuska po prostu (odc 25) Tarta cytrynowa
Kuchnia francuska po prostu (odc 15) Zupa z dyni
Kuchnia francuska po prostu (odc 22) Tarta tatin z cykorii
Kuchnia francuska po prostu (odc 03) Zupa vache qui rit
Kuchnia francuska po prostu (odc 23) Jajecznica po francusku
Kuchnia francuska po prostu (odc 03) Dziecięce ciasto jogurtowe
Kuchnia francuska po prostu (odc 21) Wiatraczki z ciasta francuskiego
Kuchnia francuska po prostu (odc 07) Jajo dinozaura
Kuchnia francuska po prostu (odc 09) Tatar z Å‚ososia
Kuchnia francuska po prostu (odc 01) Ciasto czekoladowe
Kuchnia francuska po prostu (odc 06) Budyń parmezanowy
Kuchnia francuska po prostu (odc 07) Awokado z sezamem i sosem sojowym
Kuchnia francuska po prostu (odc 02) Kiełbaski z soczewicą
Kuchnia francuska po prostu (odc 02) Kiełbaski nie całkiem w bułkach
Kuchnia francuska po prostu (odc 26) Frytki

więcej podobnych podstron