Barszcz na kolację wigilijną

Składniki

- grzyby suszone;
- włoszczyzna (bez kapusty);
- 3 buraki;
- 1 l. kwas buraczany lub Barszcz koncentrat np. Krakus;
- przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, cukier, ocet winny)
Sposób przyrządzenia

Namoczyć grzyby i ugotować
pozostawić wywar.
Buraki razem z włoszczyzną pokroić i ugotować, następnie przecedzić.
Połączyć z wywarem z grzybów, dodać kwas buraczany w proporcji 1,5 l kwasu na 1,5 l wywaru.
Całość podgrzać, ale nie gotować.
Przyprawić solą, pieprzem, cukrem i octem winnym.
Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Ciasto na specialne wigilijne pierogi
Kuchnia na wigilię
Zakwas na barszcz czerwony
barszcz wigilijny
To już pora na Wigilię Zakopiany(1)
To już pora na Wigilię Zakopiany
Drugie specjalne ciasto na wigilijne pierogi
Barszcz Wigilijny
Zabili nas w Wigilię mordy Ukraińców na Polakach
Zupa na zimowa kolacje

więcej podobnych podstron