kapusta z grzybami

Składniki

* 1 kg kiszonej kapusty
* 20 dag suszonych grzybów
* cebula
* 4 łyżki oleju rzepakowego
* 2 liście laurowe
* sól, pieprz

Etapy przygotowania

Suszone grzyby zalać ciepłą wodą i odstawić na kilka godzin. Osączyć, pokroić w paski.

Kapustę mocno odcisnąć. Jeżeli jest zbyt kwaśna, lekko przepłukać i ponownie odcisnąć. Cebulę obrać, drobno posiekać.

Do garnka włożyć kapustę, posiekaną cebulę, grzyby, liście laurowe, wlać olej rzepakowy.

Podlać niewielką ilością płynu z moczenia grzybów. Przyprawić. Gotować 45 min. Często mieszać, uważając, aby się nie przypaliła.
Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
EW Krokiety z kapustą i grzybami
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z podsmażaną kapustą i grzybami
Paszteciki filo z kapustą i grzybami
Kapusta kiszona z grzybami duszona na masle
Kapusta kiszona z grzybami
Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami
Łazanki z kapustą
Grochowka z kapusta kiszona
Kapusta czerwona w occie modro kapusta
Kapusta kiszona duszona
Sałatka z czerwonej kapusty
Kapusta biala z majonezem
Zupa krem z zielonego groszku z grzybami

więcej podobnych podstron