Kruszon z miętą

Kruszon z miętą
kilka liści mięty pieprzowej,
4 kieliszki wódki,
6 dag cukru,
2 szklanki wina białego,
2 szklanki wody sodowej,
sok z cytryny

Umyte liście mięty posiekać, zalać wódka i pozostawić na 1 godz. w naczyniu pod
przykryciem.
Następnie przecedzić, połączyć z winem.
Cukier rozpuścić w małej ilości przegotowanej ciepłej wody, oziębić.
Dodać do napoju, doprawić całość sokiem z cytryny.
Przed podaniem zmieszać z wodą sodową.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
KRUSZON Z MIETA Domowy wyrob wodek Wirtualna Kuchnia Pols
Kruszon truskawkowy
Kruszonka owsiana z morelami
CYTRYNOWE CIACHO Z CUKROWĄ KRUSZONKĄ
Mięta
ananas z kruszonka
Kurczak z mieta i serkiem homogenizowanym
Kruszon z tonikiem
Kogel Mogel z mieta i czekolada
Borówki z kruszonką
Zapiekana polędwica wieprzowa w pikantnej kruszonce Przepis Smaker
Ciasto z malinami, kruszonką i budyniową pianką przepis
Placek z rabarbarem i kruszonką

więcej podobnych podstron