Kuchnia francuska po prostu (odc 05) Placki ziemniaczane

kuchnia.tv http://www.kuchnia.tv/przepisy-print.php?0,0,5518
Placki ziemniaczane
trudność: łatwe
Składniki:
500 g ziemniaków, obranych i startych
60 ml śmietany
sól i pieprz
Przygotowanie:
Podgrzej piekarnik do temperatury 200°C. BlachÄ™ posmaruj obficie masÅ‚em lub olejem. WyciÅ›nij
sok ze startych ziemniaków za pomocą papierowego ręcznika i wrzuć ziemniaki do miski. Dodaj
śmietanę, sól i pieprz. Ziemniaki powinny zniknąć pod ich warstwą. Nakładaj masę łyżką na
blachę formując małe naleśniki. Piecz 15 min. Przełóż na drugą stronę i piecz kolejne 15 min, aż
brzegi placków będą chrupiące i złociste. Podawaj ciepłe na półmisku.
© Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu.
(odc.5)
1 z 1 2010-02-23 15:58

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Kuchnia francuska po prostu (odc 05) Tarta cytrusowo dyniowa
Kuchnia francuska po prostu (odc 05) Brukselka
Kuchnia francuska po prostu (odc 05) Pieczona kurka z winogronami
Kuchnia francuska po prostu (odc 18) Serowe ziemniaki
Kuchnia francuska po prostu (odc 26) Tort ziemniaczany
Kuchnia francuska po prostu (odc 20) Udziec jagnięcy w ziołach z ziemniakami
Kuchnia francuska po prostu (odc 26) Ziemniaczana sałatka na ciepło
Kuchnia francuska po prostu (odc 26) Ziemniaczane gratin
Kuchnia francuska po prostu (odc 03) Kolorowe budynie
Kuchnia francuska po prostu (odc 25) Tarta cytrynowa
Kuchnia francuska po prostu (odc 15) Zupa z dyni
Kuchnia francuska po prostu (odc 22) Tarta tatin z cykorii
Kuchnia francuska po prostu (odc 03) Zupa vache qui rit
Kuchnia francuska po prostu (odc 23) Jajecznica po francusku
Kuchnia francuska po prostu (odc 03) Dziecięce ciasto jogurtowe
Kuchnia francuska po prostu (odc 21) Wiatraczki z ciasta francuskiego
Kuchnia francuska po prostu (odc 07) Jajo dinozaura
Kuchnia francuska po prostu (odc 09) Tatar z Å‚ososia
Kuchnia francuska po prostu (odc 01) Ciasto czekoladowe

więcej podobnych podstron