Fasolka szparagowa z pomidorami na sposób grecki E2XSK6OYYVXO4BVSQ5E2NKS2ATMCYVS3PNEFIEI

Fasolka szparagowa z pomidorami na sposób grecki
Składniki: 1 kg fasolki szparagowej, 2 duże cebule, 2/3 szkl. oliwy (oleju),
1/2 kg pomidorów, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz, 1 pęczek natki pietruszki, 2
ząbki czosnku.

Fasolkę umyć, obrać z włókien. Jeżeli strąki są duże, podzielić na dwie lub
trzy części. Fasolkę ułożyć w rondlu, dodać 1/4 szkl. wody i przez 10 min
gotować. Cebule obrać, opłukać, utrzeć na tarce i poddusić na oliwie, dodać
umyte i obrane ze skórki, pokrojone w plastry pomidory, cukier i 1 szkl.
wrzącej wody. Gotować na małym ogniu przez 15 min. Sosem tym zalać fasolkę,
posolić, posypać pieprzem, dodać dużo siekanej natki i gotować na małym ogniu
do miękkości. Gotową potrawę doprawić czosnkiem utartym w odrobinie oleju i
ostudzić. Podawać z bułką i pikantnie przyrządzoną surówką z pomidorów.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Z fasolki szparagowej i pomidorów
Fasolka szparagowa w pomidorach
Fasolka szparagowa na kwaśno
Fasolka szparagowa w sosie jajecznym
Mielone z papryką i fasolka szparagową
Cieciorka na sposób śródziemnomorski
Salatka jarzynowa z fasolka szparagowa i majonezem
Jak pić sodę na 3 sposoby
Fasolka szparagowa w śmietanie
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami
Żeberka na sposób wschodni
Fasolka szparagowa z wody z masłem
EW Pstrąg na sposób morski

więcej podobnych podstron