1080 (2)





PLACKI Z ZIEMNIAKÓW WIELKOPOLSKIE




1,50 kg ziemniaków,
pół szklanki mąki pszennej,
5 łyżek tłuszczu (oliwa lub smalec),
sól,
pieprz,
4 jaja,
szczypiorek,
pół szklanki kwaśnej śmietany

Ziemniaki obrać, utrzeć na tarce, częściowo odcisnąć. Dodać śmietanę, mąkę i 2 jaja, przyprawić da smaku. Formować łyżką cienkie placki i smażyć na gorącym tłuszczu, aby były chrupiące. Podawać posypane ugotowanymi i posiekanymi jajami oraz szczypiorkiem.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
1080 PDF?0
1080 PDF?7
1080 PDF?9
1080 PDF?3
1080 PDF APPX
1080 PDF SUPPL
1080 PDF?2
1080 PDF REF
1080 PDF?4
1080 PDF?DE
ATX 1080
1080 PDF TOC
1080 1
1080 PDF?6
1080 PDF?8

więcej podobnych podstron