Curry z mięsa mielonego

Składniki

* 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
* 2 średnie cebule
* 3 marchewki
* 3 pomidory
* 5 dag rodzynków

* 1,5 łyżeczki curry
* 1 łyżka posiekanej zieleniny
* olej
* sól

Opis przygotowania


Cebulę obrać, drobno pokroić, marchew oczyścić i utrzeć na tarce o grubych oczkach.

Na gorącym oleju

przesmażyć warzywa, a następnie dodać mięso mielone i całość smażyć 4 minuty.

Sparzone, obrane ze skórki pomidory drobno pokroić i wrzucić do mięsa. Dolać do tego 1/2 szkl wody.

Rodzynki wypłukać, wrzucić do mięsa, posolić i dusić 30 minut na wolnym ogniu.

Curry wsyapć dopiero pod sam koniec przygotowywania potrawy.

Podawać z ryżem na sypko, posypane zieleniną.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Zupa z mięsa mielonego
Kotlety z mięsa mielonego
instrukcja warunki sanitarne przy sprzedazy miesa mielonego
Zapiekane cannelloni z cukinii i mięsa mielonego w sosie beszamelowym
Stosowanie maszyn i urządzeń w produkcji mięsa i jego przetworow
instrukcja bhp przy obsludze maszyny wilka kolbe do mielenia miesa
Technologia produkcji wędlin z mięsa wołowego
KOTLETY MIELONE
Instrukcja bhp w chłodniach oraz magazynach mięsa i przetworów mięsnych
mielone
w1 Wprowadzenie do przedmiotu Higiena zwierzat rzeznych i miesa
Peklowanie miesa
Sztuka mięsa z warzywami

więcej podobnych podstron