1335 (2)





PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z KAPUSTĄ I JAJAMI




Ciasto:
35 dag mąki pszennej
2 dag drożdży
1.5 łyżki cukru
pół szklanki mleka
3 łyżki tłuszczu (margaryna)
sól
2 jaja

Nadzienie:
60 dag kapusty kwaszonej
duża cebula
2 łyżki tłuszczu
3 jaja
pieprz ziołowy
przyprawa do zup

Kapustę kwaszoną ugotować, następnie odparować i udusić z dodatkiem tłuszczu i cebuli. Zarobić ciasto drożdżowe i postawić do wyrośnięcia. Do uduszonej kapusty dodać ugotowane i posiekane jaja oraz przyprawy. Ciasto rozwałkować, nałożyć wałek z nadzienia, zacisnąć brzegi i wykrawać podłużne paszteciki. Posmarować jajem i upiec w piekarniku.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
1335 1

więcej podobnych podstron