Galaretka w paski

Galaretka w paski
Składniki
Po opakowaniu galaretki czerwonej i zielonej, łyżeczka słodkiej
śmietanki
Sposób przyrządzania
Galaretki sporządzić oddzielnie, rozpuszczając je w połowie ilości
wody podanej w przepisie na opakowaniu. Do miseczki lub
pucharka wlać najpierw zieloną tężejącą galaretkę (pod naczynie
podłożyć jakiś przedmiot, żeby galaretka przybrała ciekawy kształt), schłodzić
w lodówce. Śmietankę połączyć z łyżeczką pozostałej (zielonej) galaretki, wylać na
galaretkę zieloną, zastudzić. Potem naczynie ustawić na równej powierzchni, zalać
czerwoną tężejącą galaretką i ponownie wstawić do lodówki. Udekorować kandyzowaną
wiśnią lub innym owocem.
1 porcja zawiera: 3,8 g białka, 0,3 g tłuszczu, 1 mg cholesterolu, 0 g błonnika, 100 kcal.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
DESER PUDING BUDYŃ Z GALARETKĄ I BITĄ ŚMIETANĄ
Kolorowa galaretka
Galaretka z wisni
Do pieczywa Schab w galarecie
galaretki z serkami
Owocowe galaretki
Karp wigilijny w ciemnej galarecie
Ciasto biszkoptowe z pomaranczami pod galaretka
Do pieczywa Kielbasa parowkowa w galarecie
Galaretka z kwaśnego mleka
Sos do mięs,ryb i galaret
Nóżki w galarecie
Galaretka z jabłek

więcej podobnych podstron