Spaghetti carbonara

SPAGHETTI CARBONARA
Składniki: Wykonanie:
Boczek kroimy w plasterki o wymiarach mniej więcej 2*2
cm, wrzucamy na patelnię i dusimy pod przykryciem, by
" boczek
się trochę tłuszczu wytopiło. Dodajemy niekoniecznie
drobno pokrojoną cebulę, a po kilku chwilach czosnek
(uważać, by czosnek się nie przypalił - jest wtedy gorzki.
" cebula
Następnie dodajemy oliwki, chwilkę pózniej śmietanę, a
następnie jajko - mieszamy, by jajko się ścieło, lecz
trzeba uważać, by sos nie zgęstniał. Doprawiamy do
" śmietana
smaku. Polewamy sosem ugotowany "al dente" makaron
i posypujemy startym
" jajko
" 3 ząbki
czosnku
" zielone oliwki
(niekonieczni
e)
" parmezan
" bazylia,
pieprz, sól
" makaron 
spaghetti

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
EW Spaghetti alla carbonara
family spaghetti
Phase Diagram of Ultrafine Carbon
Spaghetti z oliwkami
kody carbon
Electrochemical DNA biosensors based on platinum nanoparticles combined carbon nanotubes
classroom spaghetti
Calcii carbonas

więcej podobnych podstron