plik


ÿþ{OADKI DROBIOWE W POTRAWCE SkBadniki: Wykonanie: {oBdki umy, wykroi tBuszcz, wrzuci na patelni i krótko " |oBdki podsma|y a| zmieni barw. Nastpnie przeBo|y do drobiowe garnka wypeBnionego wod tak, aby byBy przykryte. Doda sól, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego. Na patelni usma|y pokrojon drobno cebulk lub szalotk, " cebula lub doda do |oBdków. Wszystko dusi a| |oBdki bd szalotka mikkie. Przygotowa zasma|k mczn i rozprowadzi j z wywarem z duszonych |oBdków. Wla sos do |oBdków, " marchew doda du|o drobno posiekanego koperku, pokrojon w kostk marchewk i pietruszk, zagotowa. Sos powinien by do[ gsty. Co jaki[ czas trzeba " pietruszka zamiesza sos, bowiem po dodaniu mki sos mo|e zacz "przywiera" do dna. " mka Podawa z kopytkami lub kasza gryczan. " ziele angielskie, listek laurowy, sól " koperek " olej

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Duszone żołądki drobiowe
05 SporzÄ…dzanie i ekspedycja potraw z mÄ…ki oraz kasz
Piersi drobiowe a la schabowe
24 Przygotowywanie potraw kuchni polskiej
19 SporzÄ…dzanie i ekspedycja potraw z drobiu oraz ryb
Potrawa orientalna

więcej podobnych podstron