Galaretka kardynalska (2)

Galaretka kardynalska
Składniki
Pół puszki brzoskwiń w zalewie, 2 galaretki
brzoskwiniowe lub cytrynowe, 2 szklanki czereśni,
małe opakowanie śmietany kremówki, łyżka cukru,
po 5 dag rodzynków i migdałów, kilka orzechów
włoskich, pół tabliczki gorzkiej czekolady
Sposób przyrządzania
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody,
wystudzić. Brzoskwinie osączyć z zalewy, umyte czereśnie wydrylować.
Owoce rozłożyć do pucharków. Zalewę brzoskwiniową wymieszać z
galaretką, zalać nią owoce i wstawić do lodówki, aby deser stężał.
Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w paseczki.
Rodzynki umyć, osączyć, orzechy obrać i podzielić na połówki. Ubić
śmietanę z cukrem i szprycować dekoracyjnie na zastygniętą galaretkę.
Posypać bakaliami, udekorować czereśniami oraz listkami z czekolady.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
DESER PUDING BUDYŃ Z GALARETKĄ I BITĄ ŚMIETANĄ
Kolorowa galaretka
Pasztet rybny po kardynalsku
Galaretka z wisni
Do pieczywa Schab w galarecie
galaretki z serkami
Owocowe galaretki
Karp wigilijny w ciemnej galarecie
Wypowiedź KARDYNAŁA JAMESA FRANCISA STAFFORDA w dniu zatwierdzenia statutu Drogi Neokatechumenalnej
Ciasto biszkoptowe z pomaranczami pod galaretka

więcej podobnych podstron