537 (2)





Kurczę z borowikami 15 min




Kuchnia z szybkowaru
1 kurczę
5 dag tłuszczu
1 mała cebula
1 szklanka krojonych borowików
2 łyżki śmietany
0,5 szklanki wody
sól do smaku
50 dag kartofli

Sprawione kurczę pokroić na kawałki, obrumienić w szybkowarze na tłuszczu. Dodać borowiki, oczyszczoną i posiekaną cebulę, wlać gorącą wodę. W perforowanej wkładce umieścić oczyszczone i pokrojone w plastry, wymieszane z solą kartofle. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Szybkowar otworzyć, wyjąć wkładkę z kartoflami i szybciutko potrawę posolić i wymieszać ze śmietaną. Podawać gorącą z polanymi sosem kartoflami.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
R 537 ST
R 537 9
R 537 WP
R 537 1
R 537
R 537 7
R 537 5
R 537 6
R 537
336[1] 136 537 1 2001
R 537 4
537 542
537 540
537 540
R 537

więcej podobnych podstron