Kapusta czerwona zasmażana B4NR3TEWGON6MHGSB5N7MPSQIHB5JB6FN363VKA

Kapusta czerwona zasmażana
Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty, sól, cukier, 1 cebula, 3 łyżki
tłuszczu (olej, margaryna), 1 łyżka mąki, ocet winny (kwasek cytrynowy),
pieprz.

Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, opłukać, posiekać, ugotować w małej
ilości wody z dodatkiem soli i cukru. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na
tłuszczu, dodać mąkę, zrumienić, rozprowadzić zimnym wywarem, wymieszać z
kapustą, zakwasić, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Kapusta czerwona w occie modro kapusta
Salatka z kapusty czerwonej
Sałatka z czerwonej kapusty
Sałatka z czerwonej kapusty
Salatka z czerwonek kapusty
Sa atka z czerwonek kapusty Nieznany
Jan Brzechwa Czerwony kapturek
Barwy smaku czerwony
Wielka czerwona jedynka (The Big Red One) cz 2
Łazanki z kapustą
E A Poe Maska Czerwonego Moru
Sheckley Jeśli czerwony zabójca
kiery(czerwo)
Grochowka z kapusta kiszona

więcej podobnych podstron