Makaron z tuńczykiem i papryką


Makaron z tuńczykiem i papryką
Składniki Przepis
2 puszki tuńczyka w sosie
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju na
własnym
złoto, wlać sok pomidorowy, wrzucić osączonego z
kartonik 500 gram
wody tuńczyka i pokrojoną w kostkę paprykę, sporo
zagęszczonego soku
posoilić, popieprzyć, dodać malutką szczyptę
pomidorowego
tymianku i łyżeczkę pokrojonego świeżego koperku
spora cebula
albo pół łyżeczki suszonego. Przykryć i dusić 10-15
papryka w dowolnym kolorze
minut aż papryka zmięknie.
30 dag makaronu, np. duże
W tym czasie ugotować makaron w osolonej wodzie
świderki
z dodatkiem łyżki oleju (żeby się nie sklejał) i kostki
sól, pieprz, kostka warzywna
warzywnej. Prawie miękki makaron przelać na sicie
tymianek, koperek
lekko ciepłą wodą i podawać polany sosem.
olej
Danie bardzo smaczne i praktyczne, bo
przygotowanie zajmuje nie więcej czasu niż
ugotowanie makaronu.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Sałatka z makaronem i tuńczykiem
Makaron z tuńczykiem i kaparami
Makaron z tuńczykiem i kaparami
MAKARON Z PASTĄ Z TUŃCZYKA
Makaron w sosie Tuńczyka
MAKARONOWA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM
EW Makaron z sosem z cukinii
Papryka l
Papryka faszerowana
Sałatka z makaronem i szynką
makaron z pomidorami i serem feta

więcej podobnych podstron