13 (397)





KEKS STAROPOLSKI





40 dag mąki,
30 dag cukru,
10 dag masła,
12 jaj,
1 paczka proszku do pieczenia,
10 dag cykaty,
25 dag rodzynków,
5 dag smażonej skórki pomarańczowej,
ewentualnie czekolada do polewy.

6 żółtek i 6 całych jaj utrzeć z cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia, wlać stopione masło, dodać rodzynki, cykatę i skórkę pomarańczową krajaną w kostkę. Włożyć ciasto do formy wyłożonej nawoskowanym papierem pergaminowym i piec ok. 75 minut. Po upieczeniu zdjąć papier i polukrować keks lub polać polewą czekoladową.
 


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
UAS 13 zao
er4p2 5 13
Budownictwo Ogolne II zaoczne wyklad 13 ppoz
ch04 (13)
model ekonometryczny zatrudnienie (13 stron)
Logistyka (13 stron)
Stereochemia 13
kol zal sem2 EiT 13 2014
EZNiOS Log 13 w7 zasoby

więcej podobnych podstron