EW Zupa z leśnych grzybów

Zupa z leśnych grzybów
·ð ½ kg prawdziwków (ew. innych leÅ›nych grzybów)
·ð 1 cebula
·ð 2 Å‚yżki masÅ‚a
·ð ½ kieliszka porto
·ð 1 litr wywaru jarzynowego
·ð pÄ™czek Å›wieżej pietruszki
·ð 1 szklanka kwaÅ›nej Å›mietany
·ð sól
·ð pieprz
Na włoszczyznie jak do rosołu (pietruszka,
marchewka, kawałek selera i pora) ugotować
wywar. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić
posiekaną cebulę, zeszklić. Grzyby pokroić,
delikatnie wymieszać z cebulą i lekko przesmażyć,
po czym dodać do wywaru. Na patelnię wlać porto,
wymyć smak i przelać do zupy. Gotować do
miękkości (ok. 15 minut). Przyprawić do smaku solą
i pieprzem. Zabielić śmietaną. Na talerzu
udekorować posiekaną natką pietruszki.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
EW Zupa oliwkowa
EW Zupa czosnkowa
EW Zupa ogórkowa
EW Zupa kapuściana
EW Zupa z dyni
EW Zupa z soczewicy
Szybka zupa grzybowa
Zupa grzybowa błyskawiczna
Zupa grzybowa z ziemniakami grzybionka
Zupa grzybowa z Å‚azankami1
Zupa grzybowa z Å‚azankami
Perspektywy wykorzystania zasobów grzybów leśnych na obszarach skażonych radionuklidami(1)
Zupa grzybowa czysta
EW Pikantna zupa ostro kwaśna
Zupa grzybowa z makaronem grzybionka
EW Karkówka bez grama soli
Zupa z porów
EW Kurze paluszki w orzechach
zupa?solowa

więcej podobnych podstron