Papryka faszerowana ryżem z grzybami 6FXXUTB7EHX5SUSR7RUXM2QTLQUDGZZREMJLT7A

Papryka faszerowana ryżem z grzybami
Składniki: 8 strąków słodkiej papryki, 3/4 szkl. ryżu, 3 dag suszonych grzybów,
2 średnie cebule, 1 jajko, 2 łyżki margaryny, sól, pieprz, natka pietruszki, 1
szkl. śmietany, 1 łyżka mąki.

Paprykę przygotować wg przepisu "Papryka faszerowana warzywami". Grzyby umyć,
namoczyć, ugotować, osączyć, posiekać. Ryż ugotować na sypko, z dodatkiem
części tłuszczu, na wywarze z grzybów. Cebule obrać, posiekać i zrumienić na
tłuszczu. Do ryżu dodać grzyby, cebulę, jajko, sól, pieprz, natkę, wymieszać.
Strąki papryki napełnić farszem, ułożyć ciasno w rondlu nadzieniem do góry,
podlać paroma łyżkami wody i dusić. Gdy będzie miękka, wlać śmietanę wymieszaną
z mąką, posolić i jeszcze chwilę poddusić. Podawać z ziemniakami z wody lub z
pieczywem.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Papryka faszerowana ryżem i białą kiełbasą
PAPRYKI FASZEROWANE BRĄZOWYM RYŻEM
Papryka faszerowana
Cebula nadziewana ryżem z grzybami
Papryka faszerowa pieczarkami
Papryka faszerowana warzywami
Papryka faszerowana kukurydzą
FASZEROWANA PAPRYKA
Faszerowana papryka
Faszerowane pieczarki z serowym dipem OK
Papryka l

więcej podobnych podstron