Makaron z sosem mięsno pomidorowym

Makaron z sosem mięsno-pomidorowym
Składniki Przepis
40-50 dag mielonej wieprzowiny
Mięsko podsmażyc na oleju na mocno rozgrzanej
puszka pomidorów bez skórki
patelni razem z solą i pieprzem. Wyjąć do miseczki i
pół świeżej papryki
podsmażyć pokrojoną cebulkę. Dorzucić do niej
marchewka
pomidory z puszki łącznie z sosem, startą na
cebula
grubych oczkach marchewkę i pokrojoną w kostkę
olej
paprykę. Dodać podsmażone mięsko i dusić
1/2-3/4 szklanki rosołu z kostki
wszystko razem jakieś 15 minut, podlewając
sól, pieprz
rosołkiem, żeby miało taka gestość, na jaką mamy
bazylia, oregano, szczypta
ochotę.
tymianku
Teraz wystarczy doprawić sosik solą, pieprzem,
parmezan
ostrą papryką i ziołami i zalać nim makaron. Najlepiej
jakiś włoski do spaghetti.
A porcje na talerzach posypać starkowanym
drobniutko parmezanem.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Makaron z sosem pomidorowym i klopsikami
EW Makaron z sosem z cukinii
EW Makaron z grzybami i suszonymi pomidorami
Makaron z sosem carbonara
Makaron z sosem grzybowym
Makaron z sosem grzybowym
makaron z pomidorami i serem feta
Makaron z pomidorami i bakłażanem
(odc 12) canelloni ze szpinakiem i sosem ze świeżych pomidorów
(odc 25) paluszki z polenty z sosem pomidorowym

więcej podobnych podstron