Kuchnia francuska po prostu (odc 11) Kotlety z kaparami


kuchnia.tv http://www.kuchnia.tv/przepisy-print.php?0,0,5538
Kotlety z kaparami
ilość osób: 2
trudność: łatwe
Składniki:
2 kotlety wieprzowe (165 g każdy)
sól i pieprz
cukier do smaku
1 łyżka oleju
1 łyżka masła
1 posiekana szalotka
60 g bulionu
1 łyżka kaparów
garść posiekanego tymianku lub pietruszki
skórka z 1/2 cytryny i sok do smaku
Przygotowanie:
Dopraw kotlety solą, pieprzem i cukrem. Na patelni podgrzej olej i masło. Smaż kotlety z obu
stron, aż będą rumiane i miękkie, czyli około 5 min z każdej strony. Kiedy mięso będzie gotowe,
przełóż je na talerz. Przykryj, żeby kotlety nie wystygły. Na patelnię wrzuć szalotkę i delikatnie
podsmaż. Zdeglasuj patelnię bulionem, żeby oderwały się kawałki mięsa, które przywarły.
Odparuj, aż zostaną 2 łyżki płynu. Wrzuć kapary, tymianek lub pietruszkę, skórkę z cytryny i sok.
Dopraw. Polej kotlety sosem i podaj.
© Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu.
(odc.11)
1 z 1 2010-02-24 23:40


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Kuchnia francuska po prostu (odc 11) Kaczka w malinach
Kuchnia francuska po prostu (odc 11) Stek z pieprzem
Kuchnia francuska po prostu (odc 03) Kolorowe budynie
Kuchnia francuska po prostu (odc 25) Tarta cytrynowa
Kuchnia francuska po prostu (odc 15) Zupa z dyni
Kuchnia francuska po prostu (odc 22) Tarta tatin z cykorii
Kuchnia francuska po prostu (odc 03) Zupa vache qui rit
Kuchnia francuska po prostu (odc 05) Placki ziemniaczane
Kuchnia francuska po prostu (odc 05) Tarta cytrusowo dyniowa
Kuchnia francuska po prostu (odc 23) Jajecznica po francusku
Kuchnia francuska po prostu (odc 03) Dziecięce ciasto jogurtowe
Kuchnia francuska po prostu (odc 21) Wiatraczki z ciasta francuskiego
Kuchnia francuska po prostu (odc 07) Jajo dinozaura
Kuchnia francuska po prostu (odc 09) Tatar z Å‚ososia
Kuchnia francuska po prostu (odc 01) Ciasto czekoladowe
Kuchnia francuska po prostu (odc 06) Budyń parmezanowy
Kuchnia francuska po prostu (odc 07) Awokado z sezamem i sosem sojowym
Kuchnia francuska po prostu (odc 02) Kiełbaski z soczewicą
Kuchnia francuska po prostu (odc 02) Kiełbaski nie całkiem w bułkach

więcej podobnych podstron