675





Udziec barani z koperkiem




1 udziec barani
2 kostki cukru
50 g wędzonego boczku
skórka otarta z 1 cytryny
1 cebula
1 pęczek koperku
50 g masła
1 filiżanka kwaśnej śmietany
sól
2 łyżki mąki

Oczyszczony, umyty udziec posolić, naszpikować słupkami wędzonego boczku. Cebulę pokroić w krążki, polać roztopionym masłem, ułożyć na tym udziec i dusić pod przykryciem do miękkości. Polewać najpierw wodą, a potem powstałym wywarem. Z wywaru przyrządzić następujący sos: kwaśną śmietanę wymieszać z mąką i połączyć z wywarem. Dodać drobno posiekany koperek i zrumienione kostki cukru. Przyprawić skórką otartą z cytryny i dobrze wymieszać. Mięso pokroić w plastry i przed podaniem polać je obficie sosem.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
675 Dopłaty wnoszone na pokrycie straty w spólce z o o
675 680
6 rozB 656 675
Program literacki romantyzmu Omów temat na podstawie wy~675
MaxCom KXT 675
672 675
675 677
index (675)
demo cgi 675
U o wspieraniu rozwoju usług i sieci telekomunikacyjnych Dz U 10 106 675

więcej podobnych podstron