Deser z czerwonym winem

Deser z czerwonym winem - Przepisy Kulinarne - leksykon przepisów i wiedzy kulinarnej
Składniki:
50 dag świeżych brzoskwiń lub 1 puszka brzoskwiń,
10 dag migdałów.
Sos:
1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina (100 ml),
2 żółtka,
2 łyżki cukru.
Sposób przyrządzenia:
Świeże brzoskwinie sparzyć wrzątkiem, obrać, przepołowić i wyjąć pestki. Brzoskwinie z
puszki osączyć. Owoce pokroić na cząstki i ułożyć w salaterce. Migdały sparzyć, obrać, niezbyt
drobno pokroić. Przygotowanie sosu: żółtka utrzeć z cukrem na puch, dodać wino i wymieszać.
Brzoskwinie polać sosem i posypać migdałami
1 / 1

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Deser z czerwonym winem miam
Jan Brzechwa Czerwony kapturek
Barwy smaku czerwony
Wielka czerwona jedynka (The Big Red One) cz 2
Deser morelowo pomaranczowy
E A Poe Maska Czerwonego Moru
DESER PUDING BUDYŃ Z GALARETKĄ I BITĄ ŚMIETANĄ
Sheckley Jeśli czerwony zabójca
deser bananowy song
Deser z bananów
kiery(czerwo)
Kapusta czerwona w occie modro kapusta
Czerwone bijÄ…ce

więcej podobnych podstron