512





Kaczka dzika duszona 30 min




Kuchnia z szybkowaru
1 dzika koczka
20 dag boczku
1 łyżka tłuszczu
3-4 ząbki czosnku
1 marchew
1 pietruszka
1 szklanka wody lub rosołu
1 listek laurowy
1,5 I serwatki
4 winne jabłka
1 łyżka kminku
sól i pieprz do smaku

Sprawioną kaczkę namoczyć na kilka godzin w serwatce (może być zsiadłe mleko). Potem kaczkę wyjąć, osuszyć w ściereczce, podzielić na porcje i każdą z nich natrzeć solą z czosnkiem i pieprzem. W szybkowarze rozgrzać tłuszcz, obrumienić na nim porcje kaczki, przełożyć pokrojonym boczkiem, oczyszczoną marchwią i pietruszką oraz pokruszonym listkiem laurowym. Wlać rosół. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie obsmażyć na maśle w oddzielnym garnku ćwiartki oczyszczonych jabłek posypanych kminkiem. Podawać kaczkę z jabłkami.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
04 (512)
507 512
512,17,artykul
512,17,artykul
plants and the central nervous system pharm biochem behav 75 (2003) 501 512
512 P3 N856
ELAC 512
512 519
508 512
demo cgi 512
Nowe Menu w AkiraMM 512
Fizjologia pytania testowe 512
Odblokowanie AKIRA MM 4301 A3,517,512
Wyniki ?512

więcej podobnych podstron