Kaczka dzika duszona 30 min
Kuchnia z szybkowaru
1 dzika koczka
20 dag boczku
1 łyżka tłuszczu
3-4 ząbki czosnku
1 marchew
1 pietruszka
1 szklanka wody lub rosołu
1 listek laurowy
1,5 I serwatki
4 winne jabłka
1 łyżka kminku
sól i pieprz do smaku
Sprawioną kaczkę namoczyć na kilka godzin w serwatce (może być zsiadłe mleko). Potem kaczkę wyjąć, osuszyć w ściereczce, podzielić na porcje i każdą z nich natrzeć solą z czosnkiem i pieprzem. W szybkowarze rozgrzać tłuszcz, obrumienić na nim porcje kaczki, przełożyć pokrojonym boczkiem, oczyszczoną marchwią i pietruszką oraz pokruszonym listkiem laurowym. Wlać rosół. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie obsmażyć na maśle w oddzielnym garnku ćwiartki oczyszczonych jabłek posypanych kminkiem. Podawać kaczkę z jabłkami.
Wyszukiwarka
Podobne podstrony:
04 (512)507 512512,17,artykul512,17,artykulplants and the central nervous system pharm biochem behav 75 (2003) 501 512512 P3 N856ELAC 512512 519508 512demo cgi 512Nowe Menu w AkiraMM 512Fizjologia pytania testowe 512Odblokowanie AKIRA MM 4301 A3,517,512Wyniki ?512więcej podobnych podstron