fondue czekoladowe PN3TWDS5HZJXCHDGX5E7ZIQV5IPZGUBCADEKBDY

Fondue czekoladowe

Składniki:

10 dag gorzkiej czekolady
pół szklanki śmietany
łyżka masła
opakowanie cukru waniliowego

rozmaite owoce (mogą być z puszki)

Na garnku z gotującą się wodą ustaw rondel tak, aby nie dotykał powierzchni wody.


Czekoladę połam na drobne kawałki, dodaj śmietanę, masło oraz cukier waniliowy. Kiedy masło i czekolada się rozpuszczą, wszystkie
składniki dokładnie wymieszaj.

Przygotowany sos przelej do naczynia do fondue.


Teraz umyj owoce, osusz je i pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż je na talerzu. Do czekoladowego fondue możesz również podać kawałki
drożdżowego ciasta.

































































Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Miechunka w czekoladzie
Likier czekoladowy
OPERON 2010 Czekolada kartoteka
Truskawki w czekoladzie
Zupa z czarnej czekolady z piernikiem
czekoladowo kokosowe
tab czekolada
Czekoladowe muffinki z nutellą
Trufle czekoladowe
Ciasto z krówką, budyniem i czekoladowymi kulkami
Salami czekoladowe
Czekolada CD 1
ciasto czekoladowe
Mus czekoladowy l
A ja nie chcę czekolady Biesiadne

więcej podobnych podstron