95





JABŁECZNIK




1 kg jabłek antonówek,
25 dag mąki,
25 dag cukru,
4 jaja,
pół paczki proszku do pieczenia,
1 olejek cytrynowy.

Tortownicę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Jabłka pokrajać w drobne plasterki i wyłożyć nimi tortownicę. Utrzeć jaja z cukrem, dodać olejek i mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić. Ciasto wlać na jabłka. Piec około 90-120 minut.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Audyt wewnętrzny 2014 86 95
Informatyka Wprowadzenie Do Informatyki Ver 0 95
crackwindows 95 98 me 2000 xp
emisje zlotych monet uncjowych od95 roku
Dz U 95 25 133
rys wierszyki (95)
Riding the Rap95
95@7 pol ed02 2005
Prawica w wyborach prezydenckich 95 !!!!!!!!!!!!!!

więcej podobnych podstron