KURCZAK ZE SZPINAKIEM
Składniki: Wykonanie:
Kurczaka umyć, włożyć do garnka, by przykrywała
" 1 kurczak ok. 1
mięso. Cebulę obrać, umyć, marchewkę oczyścić,
kg
opłukać. Warzywa włożyć do garnka z kurczakiem,
zagotować, zmniejszyć gaz, przykryć, gotować na
słabym ogniu, aż kurczak będzie miękki (ale nie może
" 40 dag świeżego
rozpadać się). Wyjąć go, osączyć, podzielić na porcje.
szpinaku lub 30
Szpinak przebrać, umyć, osączyć, grubo posiekać.
dag mrożonego
Zmieloną kolendrę utrzeć z rozgniecionym czosnkiem i
łyżeczką soli. W głębokiej patelni rozgrzać olej (niezbyt
mocno), połączyć z utartą pastą, wymieszać, włożyć
" 3 cebule dymki
kawałki kurczaka, smażyć na średnim ogniu ze
lub 1 duża cebula
wszystkich stron ok. 10 min, ciągle mieszając. Po tym
czasie dodać szpinak i smażyć jeszcze razem następne
10 min. Wystawić, doprawić do smaku.
" marchewka
" 2 ząbki czosnku
" sól, zmielona
kolendra
" olej
Wyszukiwarka
Podobne podstrony:
2014 10 13 KURCZAK ZE SZPINAKIEMKURCZAK ZE SZPINAKIEMcanelloni ze szpinakiem i marchewkaLasagne ze szpinakiem i mięsemZe szpinakuEW Tarta ze szpinakiemLasagne ze szpinakiem i ricottąBanica ze szpinakiemSałatka ze szpinakiem (2)Sałatka ze szpinakiem, gruszkami i boczkiem oraz dressingiem z sera pleśniowegoZe szpinaku i pomidorównalesniki ze szpinakiemSałatka ze szpinaku(odc 12) canelloni ze szpinakiem i sosem ze świeżych pomidorówwięcej podobnych podstron