Ciasto porzeczkowe

Ciasto porzeczkowe
Składniki
Ciasto: 25 dag mąki, pół szklanki cukru, 15 dag masła, pół paczki
cukru waniliowego, jajo, żółtko, szczypta soli, łyżka tartej bułki.
Nadzienie: 1 kg czerwonych porzeczek, 8 dag mielonych
migdałów,8 dag kaszy manny, 7 białek, 25 dag cukru pudru, 3
dag mąki ziemniaczanej, szczypta cynamonu
Sposób przyrządzania
Składniki ciasta zagnieść, włożyć do lodówki na pół godziny, a następnie wyłożyć nim
formę natłuszczoną i posypaną tartą bułką. Z białek ubić sztywną pianę, a następnie
dodawać stopniowo cukier puder, cały czas ubijając. Składniki nadzienia dodać do
ubitych białek i wyłożyć na ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku 90 min.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Ciasto z porzeczkową pianą
Ciasto z agrestem i porzeczkami
EW Ciasto z nektarynkami i migdałami
Ciasto z ananasem
WINO Z BIA YCH PORZECZEK
Szybkie ciasto ze śliwkami
Ciasto kruchei inne
Ciasto na Pizze 3
Ciasto niedzielne z owocami
Ciasto biszkoptowe z masa truskawkowa i wiorkami kokosowymi
Ciasto na Tort
Ciasto z krówką, budyniem i czekoladowymi kulkami

więcej podobnych podstron