plik


Zrazy rybne po bengalsku Kuchnia indyjska 4 filety rybne - z dorsza, halibuta lub karpia 1 i 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 szklanki wody 1 roztarty zšbek czosnku 1 cebula drobno posiekana 1 duży pomidor sparzony, obrany, posiekany 1/4 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki imbiru. szczypta zmielonego kardamonu lub kminku 1 jajo mška tarta bułka olej do głębokiego smażenia 1. Wodę wlać do garnka, włożyć jeden filet doprawić łyżeczkš soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, gotować na małym ogniu przez 10 min. 2. RybŸ odcedzić, posiekać, dodać czosnek, cebulę, osšczone pomidory, cynamon, imbir, kardamon lub kminek, 1/2 łyżeczki soli i resztę pieprzu, wszystko dokładnie wymieszać. 3. Tym farszem posmarować filety, zwinšć w rulon, zwišzać nitkš lub spišć wykałaczkami. 4. Zrazy obtoczyć w mšce ze wszystkich stron, następnie zanurzyć w roztrzepanym jaju z dodatkiem soli, ponownie w tartej bułce, spłaszczajšc Iekko nożem. 5. Olej rozgrzać (jak na frytki) w rondlu. Ostrożnie wkładać zrazy, smażyć do zrumienienia około 10 min., osšczyć z oleju. 6. Podawać na goršco z sałatkš z ogórków RAITĽ i że œwieżym pieczywem lub plackami indyjskimi CHAPPATI. Proporcje dla 2-3 osób

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Kazimierz Kelles Krauz – Antonio Labriola (1904 1905 rok)
WOJNA ROSYJSKO JAPOŃSKA 1904 1905 CZ V
Cainnt scoile = School talk T Hayes(1904)
WOJNA ROSYJSKO JAPOŃSKA 1904 1905 CZ III
1904 1
KONFLIKT W MANDŝURII I KOREI WOJNA ROSYJSKO JAPOŃSKA 1904 1905
WOJNA ROSYJSKO JAPOŃSKA 1904 1905 CZ II
demo cgi 1904

więcej podobnych podstron