(odc 37) halibut z grilla

(odc.37) halibut z grilla
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.37)
trudność: łatwe
Składniki
1 tusza halibuta  wypatroszona, bez głowy
2 duże pęczki natki pietruszki
koper włoski
świeże lub suszone liście laurowe
sól
Przygotowanie
Rybę piecze się na dużym, ziemnym grillu pod węglami. Na dużej płachcie folii aluminiowej
położyć połowę ziół, a na nich rybę. Obficie posolonego halibuta obłożyć pozostałymi
ziołami i szczelnie zawinąć w folię. Ułożyć rybę w stalowym koszu. Wyjąć z grilla część
węgli, a w tym miejscu postawić kosz. Przykryć rybę rozżarzonymi węglami i piec ok. 45
minut. Wbić czubek noża w mięso  jeśli po wyjęciu jest ciepły, ryba jest gotowa.
© Jamie Oliver

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
(odc 37) jagnięce łopatki z grilla
(odc 37) pstrÄ…gi znad grilla
(odc 31) krewetki z grilla z sałatką z pomarańczy
(odc 37) sałatka z młodych ziemniaków
(odc 31) kalmary z grilla z sałatką z fenkuła
8 37 Skrypty w Visual Studio (2)
instrukcja bhp przy obsludze euro grilla
Kuchnia francuska po prostu (odc 03) Kolorowe budynie
T37
T37

więcej podobnych podstron