Wołowina piwna DAOCOEEPITQ63RH4RUYNN6WMFFXRDEKCW3JFACI

Wołowina piwna
Składniki (dla trzech osób): 25 dag wołowiny jak na tatara, 1 por, szklanka
jasnego piwa, łyżeczka koncentratu pomidorowego, przyprawy: sól, pieprz,
tymianek, olej do smażenia.

Umyte mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Pora umyć, pokroić w
plasterki, dodać do mięsa i chwilę podsmażać razem. Podlać piwem i dusić pod
przykrywką ok. 50 min. dodając w razie potrzeby wody. Gdy mięso będzie miękkie,
dodać koncentrat pomidorowy, pozostałe przyprawy i jeszcze poddusić. Podawać z
ziemniakami lub ryżem.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Wołowina
kuchnia chińska Wołowina smażona po syczuańsku
kuchnia chińska Wołowina smażona z papryką
Carpaccio z wołowiny
Wołowina peklowana wędzona
Cymes z wołowiny (Izrael)
Wołowina duszona
Marynata do wołowiny
Wołowina z brokułami
Jak zrobić nalewkę piwną
GRA PIWNA
Zupa piwna 2
Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną
Zupa piwna 2
Polywka piwna
kuchnia chińska Wołowina w pomidorach
Kiełbasa piwna parzona lub pieczona podsuszana

więcej podobnych podstron