Przepisy2 Sos chrzanowy

Sos chrzanowy


3 dag startego chrzanu, sok z cytryny lub ocet, 10 dag jabłek, 1/4 szklanki słodkiej
śmietanki, 1 białko ugotowane na twardo, sól

Białko ugotowane na twardo drobno posiekać. Chrzan wymieszać ze śmietanką, dodać
łyżkę soku z cytryny. Jabłko umyć, obrać, utrzeć na tarce i od razu wymieszać z
chrzanem i śmietanką, dodając posiekane białko. Przyprawić do smaku solą i sokiem z
cytryny lub octem. Podawać do potraw mięsnych i ryb.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Przepisy2 Sos winegret
Przepisy2 Sos a la Sobieski
Sos chrzanowy
Przepisy2 Sos barbecue
Przepisy2 Sos kawowy
Przepisy2 Sos cebulowy
Przepisy2 Zupa chrzanowa
Sos koperkowo chrzanowy
przepis nuggetsy i sos czosnkowy
Wybrane przepisy IAAF 10 11

więcej podobnych podstron