Zapiekanka włoska


ZAPIEKANKA WAOSKA
Składniki: Wykonanie:
Naczynie żaroodporne wysmarować 1 łyżką masła i
" 20 dag
włożyć do niego ugotowany makaron. Cebulę i czosnek
makaronu 
obrać, posiekać, zrumienić na maśle i dodać do
rurek, muszelek
makaronu. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w
lub krajanki
plasterki i usmażyć na maśle. Gdy woda z pieczarek
odparuje, dodać pokrojoną szynkę i smażyć jeszcze
chwilę. Następnie zawartość patelni wyłożyć na makaron i
" 20 dag
wymieszać. Przecier pomidorowy rozcieńczyć 1 szklanką
pieczarek
wody, dodać sól, pieprz, oregano, 2/3 startego parmezanu
i wymieszać. Makaron zalać sosem, oprószyć resztą
parmezanu i zapiekać ok. 20-25 min. w piekarniku, w
" 20 dag szynki
temp. 180° C. Przed podaniem zapiekankÄ™ posypać natkÄ…
wędzonej
pietruszki.
" 2 puszki
przecieru
pomidorowego
" parmezan
" 2 cebule
" 2 zÄ…bki czosnku
" masło
" oregano, natka
pietruszki, sól,
pieprz


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Zapiekanka włoska
Zapiekanka włoska
Kotlety zapiekane z parmezanem
zapiekanka z kalafiorem
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem
zapiekanka a la lasagne 1
Kiszka kaszanka zapiekana
Dorsz zapiekany w pomidorach
Piersi kurczaka zapiekane pod pieczarkami i mozzarellÄ…

więcej podobnych podstron