Aksamitna tarta cytrynowa z bitą śmitaną

Aksamitna tarta cytrynowa z bitą śmietaną
Przygotowanie:
W du\ej misce wymieszaj mikserem serek z majonezem, a\ do uzyskania gładkiej
konsystencji. Dodaj cukier i ubijaj na krem, wbijając kolejno jajka. Dolej aromat waniliowy i
sok z cytryny, dosyp skórkę cytrynową i dokładnie wymieszaj. Wylej mieszaninę na spód
ciasta.
Piecz przez 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C., do momentu,
kiedy nó\ wetknięty w środek nadzienia da się wyciągnąć czysty. Wystudz, a następnie umieść
na kilka godzin lub na noc w lodówce.
Przed podaniem ubij na sztywno śmietanę z ostatnią ły\ką cukru. Rozsmaruj na wierzchu tarty.
Porcja na jedną tartę.
Czas przygotowania: 20 minut.
Czas pieczenia: 40 minut.
Skladniki:

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Kuchnia francuska po prostu (odc 25) Tarta cytrynowa
(odc 49) tarta cytrynowa
DESER PUDING BUDYŃ Z GALARETKĄ I BITĄ ŚMIETANĄ
Hans Słowiki w aksamitach WIELBION
cytryniec chinski
Kruche ciastka cytrynowo migdałowe
Łatwa kuchnia indyjska (odc 005) Cytrynowy ryż
(odc 12) grilowane pieczarki z natką pietruszki i cytryną
Tarta z młodymi warzywami
Kurczak w sosie cytrynowym
Makarony z bulka tarta
CYKL KWASU CYTRYNOWEGO
drink cytrynowy
Kuchnia francuska po prostu (odc 22) Tarta tatin z cykorii
Tarta z porami

więcej podobnych podstron