Zupa krem z pieczarek UNIED23AYDUGRCXQBXQDDF6NHTV7J5SZESPXJLA

Zupa krem z pieczarek
Składniki: 25 dag pieczarek, 2 płaskie łyżki mąki, 0,5 l mleka, 0,5 l wody, 2
łyżki gęstej śmietany, 6 dag masła; sól, pieprz i kwasek do smaku.
Pieczarki oczyścić, umyć i starannie osuszyć w ściereczce, a następnie jak
najdrobniej posiekać. W miarę siekania przekładać do salaterki i polewać
rozpuszczonym kwaskiem, by nie czerniały. Do szybkowaru włożyć masło, rozgrzać,
na rozgrzane wrzucić pieczarki i dusić 4-5 minut, uważając, by się nie
zrumieniły. Posypać mąką, wymieszać, zalać wodą, posolić i popieprzyć. Zamknąć
szybkowar i ogrzewać 5 minut od momentu ppcw. Po tym czasie szybkowar otworzyć,
wlewać powoli mleko aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Zaprawić śmietaną,
dodać kwasku do smaku. Kto lubi, może zmiksować.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
ZUPA KREM Z PIECZAREK
Zupa krem z pieczarek
Zupa krem z pieczarek1
Zupa krem z zielonego groszku z grzybami
Zupa krem z porów
Jarzynowa zupa krem (2)
Zupa ziemniaczana z pieczarkami
Zupa krem z brokułów
Zupa z fasoli i pieczarek
ZUPA KREM POR I ZIEMNIAKI
Zupa krem z kalafiora
2014 10 06 ZUPA PIECZARKOWA
Zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa z knedelkami
ZUPA PIECZARKOWA

więcej podobnych podstron