Ambasador 2 Poznałam przepis na takie ciasto kilkanaście lat temu jeszcze na studiach. ok. 1,5 szklanki cukru ok. 2 szkl. mąki 4 jaja 2 łyżki łagodnego kakaa kostka masła 3/4 szkl. mleka łyżeczka proszku do pieczenia wiórki kokosowe powidła lub konfitury do przełożenia W rondelku rozpuścić masło , dodać cukier , kakao i mleko. Z powstałej masy odlać ok. 1/2 szkl. na polewę , do reszty dodać żółtka , mąkę , proszek do pieczenia i na końcu pianę z ubitych jajek . Piecze się ok. 45 minut w tortownicy , przełożyć konfiturami a na wierzch wylać polewę wymieszaną z wiórkami . Pewno powiecie , że to "murzynek" , ale o ile się użyje odpowiednią ilość kakaa , tzn. nie za dużo ciasto jest w smaku wyjątkowo delikatne i po prostu smaczne . Osobiście nie lubię "murzynka " , a "ambasadora" bardzo. Smacznego ! Pozdrowienia . From: Likryska@polbox.com (Lisik Krystyna)