(odc 06) lody waniliowe z espresso i orzechami pekan

(odc.06) lody waniliowe z espresso i
orzechami pekan
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.6)
trudność: łatwe
Składniki
2 garście orzechów pekan
cukier-puder
4 łyżki wody
mocny napar kawy espresso
lody waniliowe
syrop klonowy
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Orzechy położyć na płaskiej blasze, zasypać
mniej więcej garścią cukru-pudru z czterema łyżkami wody. Dobrze wymieszać, aż staną się
lepkie. Rozłożyć orzechy płasko na blasze i piec 20 minut w piekarniku nastawionym na 180
stopni C. Po dwudziestu minutach orzechy są chrupiące. Zaparzyć mocną kawę, nałożyć do
szklanek po dwie duże kulki dobrych lodów waniliowych, zalać kawą do połowy, posypać
orzechami i polać odrobiną syropu klonowego.
© Jamie Oliver

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Kuchnia francuska po prostu (odc 06) Budyń parmezanowy
Kuchnia francuska po prostu (odc 06) Krewetki z solÄ… i pieprzem
(odc 06) sandwicze z grzybami
(odc 18) trufle czekoladowe z masÄ… orzechowÄ…
Kuchnia francuska po prostu (odc 06) Zupa z ciecierzycy
(odc 06) tagliatelle z grzybami
(odc 43) lizaki (lody) jogurtowe
Kuchnia francuska po prostu (odc 19) Czekolada z orzechami i kandyzowanym imbirem
Kuchnia francuska po prostu (odc 13) Ciastka orzechowe
Tech tech chem11[31] Z5 06 u
srodki ochrony 06[1]
06 (184)
06

więcej podobnych podstron