Diabelskie jajka faszerowane ze szczypiorkiem i estragonem

Diabelskie jajka faszerowane ze
szczypiorkiem i estragonem
Przepis pochodzi ze strony My Recipes. SKAADNIKI: 12 ugotowanych i obranych jajek, pół
szklanki majonezu, 1 łyżka soku z cytryny, 1/8 łyżeczki ostrego sosu, 2 łyżki posiekanego
szczypiorku, 2 łyżeczki posiekanego estragonu, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki musztardy w
proszku. Do przybrania: posiekany szczypiorek i natka pietruszki. SPOSÓB WYKONANIA:
Jajka przekroić na połówki: delikatnie wyjąć żółtka. Rozgnieść żółtka; wymieszać z
majonezem, sokiem z cytryny, ostrym sosem oraz kolejnymi czterema składnikami. Farszem
nadziewać połówki białek. Nakryć i schłodzić minimum przez godzinę. Ozdobić i podawać.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Jajka faszerowane ze szczypiorkiem
JAJKA FASZEROWANE SZCZYPIOREM
Jajka faszerowane szpinakiem z orzechami włoskimi
Jajka faszerowane łososiem
Kolorowe jajka faszerowane
Serowe bułeczki ze szczypiorkiem
Jajka faszerowane w skorupkach
Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka faszerowane wędzonym kurczakiem
canelloni ze szpinakiem i marchewka
O zbudz sie wreszcie i ze snu powstan
Faszerowane pieczarki z serowym dipem OK
MÓJ PLAYEREK ZE STRONY GŁÓWNEJ

więcej podobnych podstron