EW Racuchy a`la Jadzia

Racuchy a'la Jadzia
·ð 6-7 jabÅ‚ek
·ð 2 jajka
·ð 800 g kefiru (ew. kwaÅ›nego mleka lub serwatki)
·ð 1 Å‚yżka sody
·ð mÄ…ka (ile zabierze, zazwyczaj ok. 3 szklanek)
·ð szczypta soli
·ð olej do smażenia
·ð cukier puder do dekoracji
Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o
konsystencji gęstej śmietany. Połączyć z drobno
pokrojonymi jabłkami (owoce można też zetrzeć na tarce o
grubych oczkach). Usmażyć. Posypać cukrem pudrem.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
EW Naleśniki a`la fast food
Joseph Tinguely Manuel d escrime á la contre pointe, composé pour les officiers de toutes armes 1856
Julio Cortázar La Noche Boca Arriba
Kawa á la Pompadur
Obiad w 10 minut Makaron a`la pizza
La respuesta planeada será un regalo a Bin Laden
EW Karkówka bez grama soli
EW Kurze paluszki w orzechach
14 EW ZEW Srodowisko do metody Johna
EW Placek tarty
EW Ciasto z nektarynkami i migdałami

więcej podobnych podstron