'Jajecznica' z tofu Składniki: Sposób przygotowania: - 30 dkg tofu, Podgrzej olej na patelni, uduś paprykę i pieczarki. odsączonego i Dodaj tofu, polej je sosem sojowym i dodaj rozdrobnionego przyprawy. Wymieszaj dobrze i zasmażaj przez 5- widelcem 10 min. Nie pozwól mu stać się zbyt suchym. - 1 słodka papryka pokrojona w nieduże kostki Kiedy jest prawie gotowe, dodaj śmietanę i serek ( - 30 dkg pieczarek jeśli tofu będzie zbyt suche śmiało możemy dolać (można dodać także więcej śmietanki, aż do uzyskania odpowiedniej szczypiorek, natkę konsystencji). Posól do smaku. pietruszki lub garść kiełków) Wymieszaj ze szczypiorkiem, natką pietruszki lub - 2 łyżki oleju roślinnego kiełkami. Podawaj z razowym chlebem. - 1-2 łyżki sosu sojowego Smacznego! - 2 łyżki słodkiej śmietanki (lub więcej) - serek topiony kremowy - szczypta czarnego pieprzu (można dodać 2 łyżeczki kurkumy) - sól do smaku mantra.pl/styl-zycia/wiosenne-vege-inspiracje.html#jajecznica-tofu