SKORZONERA, CZYLI WĘŻYMORD
40 dag skorzonery
ocet
sól
1/4 szklanki śmietanki (9% tłuszczu)
3 łyżki umytego, drobno posiekanego koperku
Korzonki skorzonery umyć szczotkÄ… i cienko obrać, wkÅ‚adajÄ…c od razu do wody zakwaszonej octem lub kwaskiem cytrynowym. Zagotować osolonÄ… wodÄ™, do wrzÄ…tku wÅ‚ożyć skorzonerÄ™ pokrajanÄ… w poprzek na połówki. Ugotować, odcedzić, wÅ‚ożyć do rondelka, dodać Å›mietankÄ™, zagotować. WyÅ‚ożyć ná salaterkÄ™, posypać koperkiem. Podawać jako dodatek do potraw z miÄ™s, ryb i jajek.
Wyszukiwarka
Podobne podstrony:
1272 1nr WE 1272 2008 w sprawie klasyfikacji oznakowania i pakowania substancji1272 PE cw prezentacjawięcej podobnych podstron