2 103 KDMIBABMCXUUX7O2MU37BFOS5BRPKPOHHTRMGUY



Krem herbaciany · kuchnia wÄ™gierska





Krem herbaciany · kuchnia wÄ™gierska

1/2 litra bardzo mocnej herbaty
4 kieliszki rumu
5 płatków żelatyny
1 opakowanie cukru waniliowego
150 g cukru
1/4 litra słodkiej śmietanki
sok z 1 cytryny

Mocną herbatę przecedzić przez sitko. Żelatynę rozpuścić, zagotować w herbacie razem z cukrem, sokiem z cytryny i rumem. Gdy ostygnie, ale jeszcze się nie zsiadła, dodać śmietankę ubitą z cukrem waniliowym. Krem nałożyć do salaterki i bardzo schłodzony podać na stół.






Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
23
23
23
23
ZPS 23 132
2 3
23
34 ?3) 2
s 72

więcej podobnych podstron